Tämä koulutusvideo on Verkkokurssisytytin-haasteesta. Liity mukaan, niin sinullakin voi olla valmis, myyntiä tuottava verkkokurssi haasteen päätteeksi! Saat siihen kaiken tarvitsemasi opastuksen ja työkalut – täysin maksutta.
Olet pistänyt paljon vaivaa verkkokurssisi tekemiseen, joten haluat antaa sille nimen, joka heijastaa sen laatua.
Haluat myös tehdä hyvän ensivaikutelman mahdollisiin asiakkaisiisi. Vaikka kurssisi myyntiin vaikuttavat enemmän muut asiat, kuten hyvä myyntisivu, niin nimelläkin on jonkun verran vaikutusta siihen, miten ihmiset näkevät kurssisi.
Millainen on hyvä nimi verkkokurssille? 4 kriteeriä
1. Lyhyt
Lyhyehkö nimi, kuten ”Valokuvauksen vivahteet”, on helpompi lausua ja muistaa kuin vaikkapa ”10 askelta loistavien valokuvien ottamiseen”.
Jos kuitenkin päädyt pidempään nimeen, kurssillesi voi antaa myös lempinimen. Esimerkiksi meidän Luo & lanseeraa digituotteesi -kurssia kutsutaan usein lempinimellä Luo & lanseeraa -kurssi tai L&L-kurssi.
2. Selkeä ja ymmärrettävä
Selkeä nimi on verkkokurssille usein parempi kuin ”luova” nimi. Esim. ”5 asiakasta 5 päivässä” kertoo mahdolliselle asiakkaalle heti millaisesta kurssista on kyse, toisin kuin nimi ”Viisi viidessä”.
3. Sisältää lupauksen
Esimerkiksi ”Selätä iltapäiväväsymys” sisältää lupauksen. Asiakas kiinnostuu kurssista jo pelkän nimen perusteella.
Lupaus voi olla epäsuoremmassakin muodossa, kuten nimessä ”Webinaarien woima”, josta voi helposti päätellä, että kurssilla opetetaan webinaarien tekemistä.
4. Vetoaa kohdeasiakkaaseen
Jos kohdeasiakkaasi näkisi verkkokurssisi nimen, olisiko hän kiinnostunut lukemaan lisää siitä kurssista vai ei? Ajattele asiaa sen asiakkaan näkökulmasta; herättääkö kurssisi nimi välitöntä mielenkiintoa hänessä, edes jonkun verran?
Verkkokurssisi nimen ei tarvitse täyttää kaikkia neljää kriteeriä! Jo 2-3 kriteeriä on riittävän hyvä.
6 tapaa löytää hyvä nimi verkkokurssille
1. Mitä kurssilla tehdään?
Voit nimetä kurssisi sen mukaan, mitä asiakkaasi tulevat siellä tekemään.
Esimerkit:
2. Synonyymeillä leikkiminen
Synonyymit.fi on hyvä resurssi nimivaihtoehtojen keksimiseen. Ja usein kannattaa pohtia myös sellaisia samankaltaisia sanoja, jotka eivät ole suoria synonyymeja.
Esimerkiksi Verkkokurssisytytin-haasteen nimivaihtoehtoina olivat mm. ”Verkkokurssihaaste”, ”Verkkokurssisprintti”, ”Kurssikiihdyttämö”, ”Verkkokurssikipinä” ja ”Verkkokurssisytyke”. Lähes kaikki näistä vaihtoehdoista ovat tavalla tai toisella samankaltaisia.
3. Hyöty tai lupaus
Mikä on kurssisi suurin, kiinnostavin lupaus? Koita nimetä kurssisi sen mukaan.
Esimerkki:
4. Ongelma, jonka kurssi ratkaisee
Minkä ongelman kurssisi auttaa ratkaisemaan? Voit nimetä kurssisi sen mukaan.
Esimerkki:
5. Millainen ihminen asiakkaasi haluaa olla?
Kun joku ostaa kurssisi, hän haluaa muuttua paremmaksi versioksi itsestään. Mikä on se ”parempi versio” hänestä?
Esimerkit:
6. Alkusointu (allitteraatio)
”Alkusointu eli allitteraatio on runouden tehokeino, jossa perättäisissä sanoissa toistuvat samat alkukirjaimet (Vaka vanha Väinämöinen…)” (lähde: Wikipedia)
Tällä tavalla keksityt nimet jäävät paremmin mieleen.
Esimerkit:
Logot on tehty Canvalla.
Nimen valinnasta verkkokurssin myyntiin – näin se onnistuu!
Kokeile kaikkia kuutta yllä listattua tapaa nimen keksimiseen. Sillä tavalla saat pitkän listan erilaisia nimivaihtoehtoja, joista voit löytää sen, joka itsellesi tuntuu sopivimmalta.
Voit myös kokeilla tekoälyä verkkokurssin nimeämisen apuvälineenä.
Muista kuitenkin, että nimi on mahdollista vaihtaa myöhemmin, joten kun löydät tarpeeksi hyvän nimen, valitse se.
Myyntituloksiisi vaikuttavat enemmän sellaiset asiat kuin aiheen valinta, myyntisivun kirjoittaminen ja markkinointi. Nämä kaikki tulet oppimaan Verkkokurssisytytin-haasteessa täysin maksutta – ilmoittaudu mukaan tästä nyt.