Näin paketoit osaamisesi ja laitat sen myyntiin verkossa

Näin paketoit osaamisesi ja laitat sen myyntiin verkossa

Millä kolmella eri tavalla voit tehdä skaalautuvia verkkokoulutustuotteita? Kuinka paljon verkkokurssit oikeasti myyvät? Mitä eri tuotevaihtoehtoja on? Millä tuotteella kannattaa lähteä ensimmäiseksi liikkeelle? Miksi teet virheen, jos juuri nyt jäät pois kelkasta?

Campwiren toimitusjohtaja Henri Liljeroos vastasi näihin kysymyksiin Remotemillin online-seminaarissa (katso videotallenne sivun alaosasta). Omaa osaamistaan voi digitalisoida ja tuotteistaa kolmella tavalla:

  • E-kirja on helppo ja edullinen tapa lähteä liikkeelle.
  • Verkkokurssit ja -valmennukset ovat suurin kategoria. Videot ovat suosittuja, mutta paketin voi tehdä myös tekstin ja kuvien avulla.
  • Audio-ohjelmat ovat verkossa harvinaisempia, mutta ne sopivat vaikkapa meditaatiopalveluihin.

Eri tuotteet eivät ole toisiaan poissulkevia vaan täydentäviä. Hyvää sisältöä kannattaa siis uusiokäyttää. Maksullisen webinaarin sisällön voi palastella pienempiin osiin verkkokurssiksi. Tai e-kirjan sisällön pohjalta voi tehdä verkkokurssin, jonka voi sitten muokata audio-ohjelmaksi.

Kaksi lähestymistapaa sopivan tuotteen valintaan

  1. Mieti, missä olet hyvä, missä asioissa sinulta kysytään apua. Jos olet tehnyt esimerkiksi live-koulutuksia, siirtymä on helppo. Tällöin voi hyödyntää olemassa olevaa materiaalia. Formaatti kannattaa valita sen pohjalta, mikä on luonteva tapa ilmaista itseään: kirjoittajalle sopii teksti, puhuja voi tehdä videoita tai audioita.
  2. Voit lähestyä asiaa myös asiakkaan näkökulmasta: Mitä asiakas haluaa oppia, mitä hän haluaa saavuttaa? Minkä ongelman hän haluaa ratkaista? Ongelman suuruus liittyy myös hinnoitteluun. Tarkemmin sanottuna siihen, kuinka paljon tuotteesta ollaan valmiita maksamaan.

Katso seuraavalta videolta, miten skaalautuvia tuotteita voi tehdä, kenelle niitä voi myydä ja miten hinnoittelua kannattaa lähestyä.

Testaa, olisiko sinusta verkkokurssiyrittäjäksi

Kiinnostaako verkkokurssiyrittäjyyden aloittaminen, tai sivutulojen hankkiminen verkkokoulutuksilla? Testataan miten valmis olet. Teimme kattavan testin, jonka avulla hahmotat, mitä kaikkea kannattaa ottaa huomioon, jos haluat maksimoida ensimmäisen kurssisi onnistumismahdollisuudet. Tee testi ja autamme sinut lähtöviivalle.

Tee testi
Ohoh! Jotain meni pieleen. Kokeile vielä uudestaan.