Hyvän myyntikampanjan anatomia – Näin teet Campwiren avulla kampanjan joka tuo kauppaa sisään

Hyvän myyntikampanjan anatomia – Näin teet Campwiren avulla kampanjan joka tuo kauppaa sisään

Hyvän myyntikampanjan avulla saat nopeasti maksavia asiakkaita. Kampanja voi olla yksinkertainen – jo pari viestiä, houkutteleva tarjous ja aikaraja riittävät. Campwire X:n uusien ominaisuuksien, tuotepakettien ja alennuskoodien kanssa saat tehtyä helposti kampanjan kuin kampanjan.

Ihmisillä on lähes yliluonnollinen taito venyttää ostopäätöstä, jos juuri sillä hetkellä ei ole mitään ostopainetta. Monet jopa haluavat ostaa, mutta silti katselevat ympärilleen ja keksivät muuta käyttöä rahoilleen tai hautovat niitä pankkitilillään, ihan vain varmuuden vuoksi.

Myyntikampanja on mainio työkalu tarvittavan ostopaineen luomiseksi, sillä kampanjassa on aina tietty päättymispäivä, johon mennessä päätös on tehtävä. Aikaraja onkin jokaisen kampanjan tärkein yksittäinen elementti.

Myyntikampanja voi olla melko yksinkertainen kokonaisuus, eikä sen suunnittelussa tarvita hillittömästi luovuutta puhumattakaan valtavasta tiimistä.

  1. Kampanjalla on tarkka aikaraja.
  2. Kampanja tarjoaa joko alemman hinnan tai jonkin bonuksen, jonka ansiosta asiakas saa enemmän vastinetta rahoilleen.

Myyntikampanjan tavoitteena ei ole näkyvyyden lisääminen vaan suora toiminta: myyntikonversio. Eli sen on tarkoitus tuoda kauppaa. Onnistunut kampanja saa aikaiseksi myyntipiikin, ja sen avulla voit saada melko lyhyessä ajassa lisää maksavia asiakkaita.

Anna asiakkaalle hyvä syy toimia

On tärkeää, että annat asiakkaalle hyvän syyn toimia: kerro selkeästi, mitä asiakas saa, olipa se alempi hinta, bonus tai muu kaupanpäällinen.

Mieti myös, miksi annat alennuksen tai bonuksen juuri kyseisenä hetkenä tai ajankohtana. Tarvitset siis hyvän syyn kampanjalle.

Jos tarjoat alennuksia jatkuvasti ilman syytä, asiakas odottaa uusia ja parempia alennuksia ja lykkää ostopäätöstään. Tarvitset siis jonkin jujun, joka tekee kampanjasta uskottavan. >>

Esimerkki 1: Merkkipäivän juhlistaminen

Kun yrityksesi täyttää esimerkiksi 2 vuotta, sen kunniaksi tarjoat kaikki verkkokurssit 20 prosentin alennuksella vain yhden päivän ajan.

Esimerkki 2: Uuden tuotteen lanseeraus

Kun uusi verkkokurssi alkaa, se on aina hyvä syy järjestää lanseerauskampanja. Voit ensimmäisellä kerralla tarjota kurssia edullisemmalla hinnalla tai jotain ekstraa normaalihinnalla, kuten henkilökohtaisempaa tukea tai ryhmävalmennusta.

Anna asiakkaalla muitakin hyviä syitä ostaa. Voit paketoida kurssin pilottiryhmäksi, joka saa arvokasta ja hyödyllistä tietoa ennen muita. Porukka pääsee myös vaikuttamaan kurssin sisältöön, koska ovat alusta lähtien mukana.

Kampanja on tavoitteellinen kokonaisuus

Kampanja on aina kokonaisuus, jolla on selkeä tavoite, kuten tässä tapauksessa lisämyynti. Yksittäinen mainos tai somepostaus ei täytä kampanjan kriteereitä.

Hienosti sanottuna kampanja on strateginen kokonaisuus, mutta se ei tarvitse olla suuri. Se voi itse asiassa olla varsin kompakti paketti. Jo kaksi hyvin mietittyä ja ajoitettua sähköpostiviestiä voi olla kampanja.

Esimerkki havainnollistaa pointtia parhaiten. Otetaan kolmen sähköpostiviestin kampanja, jonka teet omalle sähköpostilistallesi. Tarjoat tälle joukolle edun, koska he kuuluvat sisäpiiriisi.

1. Viesti: Aktivointi ja lämmittely

Aluksi herättelet mielenkiintoa ja odotuksia, et vielä myy mitään. Kerrot  inspiroivan tarinan muutoksesta, jota aiot myydä. Sitten tiisaat, että firmasi täyttää kohta vuosia, ja sitä on tarkoitus juhlistaa sisäpiirin kanssa eksklusiivisella tarjouksella. Lopuksi kehotat pitämään sähköpostia tarkasti silmällä, koska lisätietoa on luvassa pikapuoliin.

2. Viesti: Suora kehotus toimintaan

Nyt on aika esitellä varsinainen tarjous. Aloitat kertomalla firman tarinan ja sitten paljastat, minkä edun sisäpiiri saa 2-vuotissynttäreiden kunniaksi: Mikä alennus tai bonus on? Ja kuinka kauan se on voimassa?

3. Viesti: Muistutus aikarajasta ja suora kehotus toimintaan

Saman päivän aamuna, kun tarjous on menossa umpeen, lähetät viimeisen viestin. Kerrot, että jos olet nopea, ehdit vielä hyödyntämään hyvän alennuksen tai hienon bonuksen. Viimeinen hetki on käsillä, toimi siis nopeasti.

Kampanjan peruste voi löytyä kalenterista

Kampanjan voi pistää pystyyn milloin vain. Mutta mitä parempi peruste on, sitä uskottavampi tarjous on. Silloin kampanja ei syö muuta bisnestä.

Yleisiä juhlapäiviä, kuten joulua, juhannusta tai pääsiäistä, voi hyödyntää, jos ne liittyvät ostamiseen ja ovat asiakkaille olennaisia.

  • Esimerkki. Pääsiäisenä muistuttelet, että kaiken mämmin syömisen jälkeen on vielä hyvää aikaa ehtiä kesäksi rantakuntoon. Keväisin ihmiset haikelevat beach bodya, syksyllä siihen perustuva kamppis ei toimi.

Kampanjan ajoituksen kanssa on keskeistä ymmärtää, milloin asiakas on halukas ja valmis ostamaan. Hyödynnä siis oman bisneksesi sesongit.

  • Esimerkki. Vuodesta toiseen kuntosalit täyttyvät aina tammikuussa. Voit tarjota alennusta tai bonusta, mutta se ei ole aina välttämätöntä. Hyödynnä ihmisten tekemiä uudenvuodenlupauksia: uusi liikuntaryhmä starttaa 7. tammikuuta, eikä siihen pääse mukaan myöhemmin.  Tarjolla ainutkertainen tilaisuus, johon pitää tarttua juuri nyt.

Black Friday pukee asiakkaalle ostohousut

Black Friday on maailmanlaajuinen ostospäivä ja yhteiskampanja, jonka aikana asiakkaat pukevat ostohousut jalkaan.

Se on hyvä hetki kampanjalle, koska ihmiset ovat päättäneet ostaa jotain. He eivät välttämättä löydä unelmiensa robotti-imuria alennuksesta, mutta saattavat innostua sähköpostilla tulevasta tarjouksesta.

Black Fridayn puolesta puhuu myös ostamisen psykologia. Kun ihminen on ostanut kerran jotain, hän ostaa helposti muutakin, kun kukkaron nyörit ovat valmiiksi auki. Kysy vaikka Ikealta, jonka tavarataloissa on halpoja ja helposti ostettavia tuotteita, kuten lautasliinoja. Kun on heittänyt yhden paketin lautasliinoja ostoskoriin, sinne menee perässä helposti muutakin.

  • Vinkki: Alennukset eivät ole kaikki kaikessa: 100 euron verkkokurssia ei tarvitse myydä 50 eurolla. Voit tehdä kevyen ja edullisen tuotteen kampanjaa varten. Myyntipiikin sijaan voit myös keskittyä hankkimaan uusia asiakkaita, joille myyt myöhemmin lisää.

Myyntikampanja tuo myyntipiikin

Myyntikampanjan paras puoli on, että se tuo piikin myyntiin. Se auttaa myös keskittämään markkinointiin käytettäviä panostuksia, koska kampanjalla on määrätty alkamis- ja loppumispäivä.

Jos hyödynnät kumppanuusmarkkinointia (affiliate-markkinointi), voit antaa kampanjakoodeja kumppaneille. Tällöin et vain heittele koodeja ympäriinsä ja ihmettele, miten tässä käy. Homma tulee vietyä läpi, koska aikapaine ohjaa niin sinua itseäsi kuin kumppaneitakin.

Kampanjoista on muutakin hyötyä kuin välittömät euromääräiset myyntitulokset. Ne tuovat myös näkyvyyttä ja rakentava brändiä. Voit myös hyödyntää kampanjaa sähköpostilistan keräämisessä. Kun tarjoat ilmaisen ja hyödyllisen oppaan, voit saada sähköpostiosoitteen vastineeksi. Kun sinulla on meiliosoite (ja markkinointilupa), voit jatkaa keskustelua myöhemmin.

Älä pilaa bisnestä jatkuvilla alennuksilla

Aina ei kannata antaa alennuksia, koska niissä on omat vaaransa. Jos asiakas huomaa, että tuote on jatkuvasti alennuksessa, on erittäin epätodennäköistä, että hän olisi koskaan valmis maksamaan normaalihintaa.

No, tässä kohtaa bonukset tulevat avuksi. Jos kaupanpäällinen on luonteeltaan alkuperäistä pakettia täydentävä, asiakkaalle ei ole monesti iso asia ostaa tuotetta myöhemmin normihinnalla ilman kaupanpäällistä.

Toisaalta voit myydä vanhempia tuotteita alennuksella. Tai tuotepaketteja, joiden hinta on edullisempi kuin yksittäisten tuotteiden yhteensä. Jos joku tarvitsee kaikki tuotteet, hän ostaa koko paketin. Joku toinen voi edelleen hankkia yksittäisiä tuotteita normihinnalla, koska ne eivät ole olleet alennuksessa.

Näin rakennat kampanjan Campwire X:n avulla

Uuden Campwire X:n avulla on helppo toteuttaa kaikki edellä mainitut kampanjaesimerkit ja paljon muutakin. Uudet ominaisuudet, 1) tuotepaketit ja 2) alennuskoodit, ovat erityisen hyödyllisiä ja käyttökelpoisia.

Voit helposti rakentaa ja koota tuotepaketteja. Niiden avulla yhdistät useamman tuotteen paketiksi ja myyt yhdellä maksulla pääsyn useampaan koulutukseen kerralla.

Kampanjan aikana voit esimerkiksi myydä tuotepakettia, jossa on bonus mukana. Tuotepaketin bonuksen kera voi linkittää suoraan myyntisivulle. Ja kun kampanja on ohi, voit palauttaa myyntiin bonuksettoman version. Sinun ei tarvitse  lähettää yksittäisten tuotteiden lunastusohjeita asiakkaille, koska kaikki hoituu automatisoidusti.

Alennuskoodien avulla voit antaa alennuksia, prosenttimäärän tai kiinteä summan. Alennuskoodeilla on monia hyödyllisiä ominaisuuksia:

  • Voit antaa lunastuksille maksimimäärän ja luoda ostopaineen esimerkiksi niin, että vain 50 ensimmäistä saa tarjouksen.
  • Voit luoda Black Fridayta varten oman alennuskoodin, jonka toiminnan voit päättää heti kampanjan loputtua.
  • Yksittäisistä alennuskoodeista näkee, kuinka monta kertaa niitä on käytetty. Voit tehdä jokaiselle myyntikumppanille oman koodin, seurata myyntiä ja maksaa affiliatepalkkiot sen perusteella.

Tee tehokas myyntikampanja Campwire X:llä

Alennuksien kanssa on viisasta säilyttää tietty sattumanvaraisuuden tunne. Muuten ihmiset saattavat jäädä odottelemaan seuraavaa tarjousta. Kerro, että että kyseessä on erityislaatuinen tilaisuus toimia, jotta alennus ei tunnu normaalitilalta vaan hyvältä mahdollisuudelta. Uuden Campwire X:n avulla voit toteuttaa juuri tällaisia kampanjoita ja saada myyntikäyrät nousuun.

Pikakäynnistä verkkokurssibisnes

Varmista myynti ennen kuin verkkokurssia on tehty. Lataa tästä ilmainen opas, joka paljastaa menestyvien yrittäjien Step by step -kaavan.

Lataa opas
Kiitos latauksesta, materiaali tipahtaa kohta sähköpostiisi!
Ohoh! Jotain meni pieleen. Kokeile vielä uudestaan.