Asiakastarina
Hoivallus

Verkkokurssit mahdollistivat valmentajalle täyspäiväisen, paikkariippumattoman yrittäjyyden

Hoivallus

Fysioterapeutti Jenna Moisala otti kannattavan askeleen lisätessään verkkovalmennukset osaksi hänen valmennustarjontaansa. Ne tuovat Hoivallukselle merkittävän osan tuloista, uusia valmennusasiakkaita ja tuottavat myyntiä tasaisesti. Campwire on ollut helppokäyttöisyytensä ja kotimaisuutensa ansiosta juuri oikea valinta verkkokurssien tekemiseen.

Jenna Moisala
Jenna Moisala
Hoivallus
Fysioterapeutti

Miten Jenna astui verkkokurssimaailmaan

Verkkoulutusten merkitys yritykselleni on kyllä valtava.

Olen kasvokkain valmentanut muutamia satoja asiakkaita vuodesta 2014 lähtien. Oli kuitenkin tosi paikkasidonnaista pitää vain face-to-face -valmennuksia.

Itse asiassa yksi asiakas sanoi, että “sinun pitäisi tehdä verkkokurssi”. Ajatus verkkokurssien tekemisestä oikeastaan lähti siis asiakkaalta.

Halusin itsekin tietenkin myös palvella isompaa asiakaskuntaa, minkä verkkokurssit mahdollistavat hyvin.

Sopivan verkkokurssialustan valitseminen ei ollut vaikeaa

Minulle suositeltiin Campwirea, koska  inhoan kaikkea teknistä. Kyselin ihmisten kokemuksia ja silloin kaikki sanoivat, että Campwire on paras – myös “ei-teknisille” ihmisille.

Valitsin Campwiren, koska heillä oli suomenkielinen tuki ja helppokäyttöisyydestä puhuttiin. Ajattelin, että toi on niin simppeli ja hyvä.

Kaikki on toiminutkin tosi hyvin. Se on parasta, että mun ei tarvitse tietää erikseen mitään siitä verkkokurssin rakentamisesta. Olen ollut myös tosi kiitollinen suomenkielisestä tuesta, joka vastaa nopeasti.

Campwiren uudet mahdollisuudet, kuten kuukausimaksullisen jäsennyyssivuston tekeminen ja mahdollisuus rakentaa kurssialueelle yhteisö keskustelujen avulla, kiinnostavat etenkin mun uuden valmennuksen kohdalla.

Kulujakaan ei ole hirveästi. Koen, että tämänhetkinen Campwiren kuukausimaksu suhteessa siihen, mitä se mahdollistaa, ei ole iso riski yrittäjälle.

Lisäksi Campwirella on hyvää ja asiantuntevaa ilmaista materiaalia digiliiketoimintaan liittyen, kuten Luo & lanseeraa -kurssi. Tämän kaltainen tukihan vielä vähentää sitä riskiä mikä jo lähtökohtaisesti on tosi pieni, kun aloittaa digiliiketoiminnan.

Campwire sopii kenelle vaan, joka haluaa tehdä myös digiliiketoimintaa. Tätä ihmiset yhä uudestaan minulta kysyy, että “voisinko mäkin lähteä tekemään tuollaista ja miten mä opin käyttämään sitä systeemiä”. Vastaan aina, että “ei sun tarvitse mitään teknistä osata, sä vaan naksautat nyt tuohon videon ja tuohon tekstiä. Seuraa vaan oikeita nappuloita, täytä ne asiat sinne ja that's it.”

Tällainen on Jennan tekemä verkkovalmennus

Hoivalluksella on Rento synnytys -verkkovalmennus, joka auttaa lisäämään hyvinvointia jo raskausaikana, sekä ennen kaikkea helpottaa tulevaa synnytystä.

Kurssi käy kaikkiin raskauden vaiheisiin. Se sisältää harjoituksia, äänitteitä, videoita ja tekstiä, jotka ovat saatavilla myös äänitteenä. Lisäksi on livetapaamisia kolmen viikon välein. Tapaamiset personoivat kurssikokemusta, ja antavat asiakkaille mahdollisuuden kysyä juuri niitä omia pohdituttavia kysymyksiä.

Raskaana olevien täytyy tietysti päästä valmennukseen silloin, kun tarve herää, jonka vuoksi kurssille pääsee milloin vaan mukaan. Se on ns. evergreen-kurssi. Kaikki kokonaisuudet aukeavat heti ja kurssin voi käydä läpi täysin omaan tahtiin.

Verkkovalmennuksen myynti ja sen vaikutus Jennan liiketoimintaan

Verkkokurssin on käynyt jo yli kolme tuhatta osallistujaa vuodesta 2017.

Lisäksi kun toimin doulana, niin erityisesti doula-asiakkaita tulee verkkokurssin kautta. Osa verkkokurssille osallistuneista tulee myös yksityisvalmennukseen tai ryhmävalmennukseen.

Verkkokurssilleni on tullut tosi paljon asiakkaita suositusten kautta. Totta kai myyntiä tulee enemmän silloin, kun on jotain pöhinää asian ympärillä, mutta kuitenkin myyntiä tulee tasaisesti myös ilmankin sitä – silloinkin kun en kurssiani aktiivisesti tuo esiin missään.

Vuositasolla arviolta noin kaksi kolmasosaa omista tuloista parhaimmillaan on tullut verkkokurssin kautta, muun liiketoiminnan lisäksi.

Aikaisemmin mun liiketoiminnalla en olisi voinut yrittäjänä elättää itseäni, mutta verkkokurssin jälkeen kyllä. Siksi tää on ollut mulle ihan mahtava juttu!

Aloittaville verkkokurssiyrittäjille: Jennan neuvoja ja vinkkejä

Suosittelisin lähtemään ihan pienestä, yksinkertaisesta asiasta liikkeelle. Tee jokin pieni testituote ensin. Ja lähde rohkeasti olemaan ihmisiin yhteydessä ja kysymään, mitä he tarvitsevat. Älä ajattele, että pitää olla täydellinen ennen kuin voi tehdä verkkokurssin.

Tärkeätä on, että asiakkaalle oikeasti tulee se muutos, oivallus, jonkinlainen aito uusi ymmärrys itsestä, matka itseen sen kurssin kautta. Tuotteen täytyy lunastaa se lupaus, jonka se antaa.

Lisäksi on tosi hauskaa, kun voi auttaa sellaisia ihmisiä, jotka eivät olisi muuten välttämättä tavoitettavissa. Sehän tuntuu ihan hirveän hyvältä, että on paljon niitä ihmisiä, joille on oikeasti voinut olla avuksi.

Hoivallus

Jennan tavoitteena on auttaa synnyttäjää ymmärtämään omaa kehoaan, jotta synnytys sujuu mahdollisimman helposti ja turvallisesti. Hän auttaa synnyttäjiä doulana, yksilövalmennuksen, ryhmävalmennuksen ja Campwiressa olevan Rento synnytys -verkkovalmennuksen kautta.

Lisäksi ihmisten suhde omaan kehoon on Jennalle iso mielenkiinnon kohde. Jennalta onkin tuloillaan psyykkinen ravintovalmennus tai ruokasuhteeseen liittyvä kurssi.

Jenna on fysioterapeutti, psyykkinen ravintovalmentaja, ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti, doula ja synnytysvalmentaja sekä hypnoterapeutti, ja opiskelee terveystiedettä Jyväskylän yliopistossa.  Jenna on tehnyt synnytysvalmennusta vuodesta 2014 ja ensimmäisen verkkokurssin hän teki vuonna 2017.

Hoivallus

Aloita oma verkkokurssi tänään!

Se on helppoa ja yksinkertaista.
Paina alla olevaa nappulaa ja tee verkkokurssistasi totta!

Aloita nyt