Asiakastarina
Someleontti

Someleontti siirtää painopisteen lähikoulutuksista verkkokoulutuksiin

Someleontti

Somekoulutuksiin erikoistunut #Someleontti on tehnyt strategisen valinnan ja rakentaa verkkokoulutuksista uuden tukijalan bisnekselle. Näin Sanya Saarisen liiketoiminnasta tulee Campwiren avulla skaalautuvaa, eikä hänen tarvitse myydä pelkkää omaa aikaansa tunti tunnilta. Vuonna 2021 myynnistä tuli 5 prosenttia verkkokoulutuksista, vuonna 2023 tavoitteena on nostaa osuus yli 50 prosenttiin.

Sanya Saarinen
Sanya Saarinen
Someleontti
Somekouluttaja

Miten sinulla on tapana esitellä Someleontti?

#Someleontti on somemaailman kameleontti, joka auttaa pienyrityksiä menestymään somessa. Minulta usein kysytään, miksi en tee töitä isommille yrityksille, joilla on parempi maksukyky. Haluan auttaa nimenomaan pieniä yrityksiä, jotka joutuvat toimimaan rajallisilla budjeteilla. Verkkokoulutukset ovat helposti skaalautuva tuote, joten voin pitää niiden hinnat maltillisina.

Millaista kokemusta sinulla on verkkokurssien tekemisestä?

Kun opiskelin Yrittäjän ammattitutkintoa  vuonna 2014 yrittäjyyden ohessa, tein näyttötyön verkkokurssien tuotteistamisesta ja rakentamista. Vuonna 2016 tein ensimmäisen verkkokurssin Campwirella. Olin kokematon ja tein verkkokurssista liian laajan, jotta olisin voinut myydä sitä järkevään hintaan ja päivittää säännöllisesti.

Silloin kokeilin eri vaihtoehtoja, koska halusin mahdollisimman helpon verkkokurssialustan niin itselleni kuin käyttäjille. Halusin nimenomaan verkkokurssien tekemiseen tarkoitetun työkalun. En halunnut rakentaa itse kaikkea alusta lähtien, ja sen päälle vielä päivittää jatkuvasti verkkosivuston lisäosia itse.

Taisin olla silloin aikaani edellä. Myöhemmin, kun korona iski ja etäyhteydet yleistyivät, verkkokoulutus lähti uuteen vauhtiin.

Millaista bisnestä verkkokurssit ovat sinulle?

Kun otin Campwiren uudestaan käyttöön vuonna 2021, vuoden lopussa verkkokurssit toivat 5 prosenttia myynnistä. Vuonna 2022 kehitimme tiimin kanssa verkkokurssiliiketoimintaa. Siirsimme vanhat kurssit Campwireen, ja vuoden lopussa verkkokurssit toivat 12 prosenttia myynnistä.

Alkuvuonna 2023 verkkokurssit ovat tuoneet 19 prosenttia myynnistä. Tänä vuonna tavoitteena on, että suurin osa myynnistä tulee verkkokoulutuksista. 

Verkkokurssit ovat strateginen valinta. Yksinyrittäjän toimeentulo ei voi olla kiinni pelkästä oman ajan myymisestä, koska voi tulla esimerkiksi sairastumisia. Verkkokursseja voi myydä niin paljon kuin pystyy, ja myyntiä voi tukea mainoksilla. Jäsenyyssivustot puolestaan mahdollistavat säännöllisen tulon.

Miten pyörität verkkokurssibisnestä?

Käytän mielelläni digitaalisia työkaluja. Tarjolla olevien työkalujen avulla en saa itse rakennettua täydellistä verkkokurssia, mutta Campwiren verkkokurssialustalla pääsen lähelle sitä. 

Olen rakentanut Yrityksen somestartti -verkkokurssista sisäänheittotuotteen, joka ohjaa laajempien kurssien pariin. Minulla on laajoja verkkokursseja Metan eli Facebookin ja Instagramin työkalujen käytöstä. Lisäksi on sesonkituotteita, kuten vaikkapa sisältöideoita yrityksen somejoulukalenteriin omana verkkokurssina. 

Hyödynnän monipuolisesti Campwiren ominaisuuksia. Teen moduulit opintokokonaisuuksia varten ja luon linkit sekä ajastan sähköpostilähetykset. Nyt odotan mielenkiinnolla, että saan omat jäsenyyssivustot pystyyn. Aikaisemmin se oli mahdollista vain jenkkityökaluilla. Campwiressa on kotimaiset verkkopankkimaksut, joten myyntiä ei Suomessa mene ohi rajoitettujen maksutapojen takia.

Miten tilausmalli ja kuukausilaskutus sopivat verkkokoulutukseen?

Jäsenyyssivuston jatkuvasti päivittyvä sisältö on tosi hyvä pienyritysten oppimisen kannalta. Somessa on se haaste, että kanavat muuttuvat koko ajan, joko ulkoasu, algoritmit tai ominaisuudet. Kuulun kansainväliseen markkinointiyhteisöön, josta saan tietoa uusista ominaisuuksista ennen kuin tulevat Suomeen. Sen pohjalta voin suunnitella ja tehdä koulutuksia, joiden sisältö auttaa pienyrittäjiä tekemään somemarkkinointia tehokkaasti.

Tilausmalli ja kuukausilaskutus on tullut esimerkiksi Netflixin myötä tullut tutuksi kaikille. Tietokoneohjelmistoja ja kuntosalijäsenyyksiä on jo pitkään myyty kuukausiveloituksella. Oppimisen puolella tilausmalli on uudempi juttu, ja sen puolesta joutuu tekemään pikkasen töitä. Uskon, että jäsenyysmallin avulla voin tuoda asiakkailleni merkittävästi lisäarvoa.

Miksi valitsit Campwiren verkkokurssialustaksi?

Koska Campwire on tosi helppo asiakkaille. Lisäksi verkkokoulutuksen järjestäminen on helppoa. Asiakaspalvelusta olen aina saanut apua ja kehitysehdotukset viedään järjestelmään asti. Arvostan sitä, että asiakkaan mielipiteet huomioidaan. Tykkään siitä, että Campwirea kehitetään jatkuvasti. Uudessa versiossa on paljon niitä ominaisuuksia, joita olen toivonut.

Mitä ovat Campwiren parhaat ominaisuudet?

Campwiressa yhdistyy kansainvälisten työkalujen helppous ja automaatio sekä suomalaiset maksutavat. Se on sopivan kansainvälinen suomalainen palvelu.

Tykkään ajastusominaisuudesta. Sisällöt on mahdollista tehdä etukäteen ja ajastaa lähetettäväksi osallistujille. Automatisoidut lähetykset tuovat puskuria omaan tekemiseen. Personoitavissa olevat sähköposti-ilmoitukset ovat hyvä keino ilmoittaa uudesta sisällöstä ja innostaa opiskelijoita. Kunnon tekstieditorin ansiosta sisällön hallinta ja päivittäminen on helppoa.

Uudessa versiossa on alekoodit ja tuotepaketit. Tuotepakettien avulla voin tarjota isompia kokonaisuuksia, jonka kaikki palikat tukevat toisiaan. Alekoodien avulla on helppo tarjota vaikkapa 20 prosentin alennus esimerkiksi yrittäjyyttä edistävien yhdistysten jäsenille. Aikaisemmin sitä varten piti olla oma myyntisivu. Myynnin automaation ansiosta kuitit menevät suoraan asiakkaille ja se ei edellytä minulta lainkaan manuaalista työtä.

Mitkä ovat Campwiren suurimmat hyödyt?

Campwire on helppokäyttöinen, jolloin kaikki tekninen säätäminen jää pois. Kyseessä on valmis ja toimiva järjestelmä, joka on suunniteltu verkkokurssien tekemiseen.

Campwire säästää yrittäjän aikaa ja poistaa stressiä. Jos vertaa siihen, että itse rakentaa tyylikkäät nettisivut, huolehtii tietoturvasta, kokoaa verkkokauppapalikat ja visualisoi kokonaisuuden vielä kauniisti. Kaikki tuo edellyttää erityisosaamista. Kunnon verkkokurssialustasta kannattaa maksaa, koska se helpottaa niin paljon omaa tekemistä ja mahdollistaa liiketoiminnan kasvattamisen.

Someleontti

Someleontti tarjoaa verkkokoulutusta ja etäkonsultointia pienyrittäjille. Sanya Saarisen missiona on opettaa pienyrityksille, miten myynnin, markkinoinnin ja sisältömarkkinoinnin digitaalisia työkaluja käytetään tehokkaasti uusasiakashankintaan ja brändin rakentamiseen. Tähän tarkoitukseen verkkokurssit ovat loistava alusta. 

Someleontin palvelut:

  • Markkinoinnin verkkokurssit itseopiskeluun
  • Jäsenyyssivusto verkkokoulutusalustalla yrittäjän digitaitojen jatkuvaan kehittämiseen
  • Henkilökohtainen someohjaus etäyhteydellä
  • Organisaatioiden ja koulutuslaitosten kautta tarjottavat koulutukset
Someleontti

Aloita oma verkkokurssi tänään!

Se on helppoa ja yksinkertaista.
Paina alla olevaa nappulaa ja tee verkkokurssistasi totta!

Aloita nyt