Tällä tavoin uusi verkkovalmennus toi 102 339€ myyntiä vain 5 viikossa

Tällä tavoin uusi verkkovalmennus toi 102 339€ myyntiä vain 5 viikossa

Joulukuussa 2017 saimme päätökseen tuotelanseerauksen, joka tuotti 102 339 € myyntiä. Kun ottaa huomioon, että idea tälle tuotteelle tuli vain muutama viikko aiemmin, tulos oli huikea! Tässä artikkelissa saat nähdä, miten kyseinen lanseeraus tapahtui:

Tuotteen nimi oli Digiyliopisto, ja se oli Digivallankumouksen järjestämä verkkovalmennus, jossa opetettiin vuoden mittainen prosessi oman digituotebisneksen rakentamiseksi. Sadat valmentajat, kouluttajat ja asiantuntijat kävivät Digiyliopistossa vuosina 2018–2021.

Siinä tiivistetysti, mikä oli Digiyliopisto. Mutta millä tavalla se alkoi? Ja miten sitä myytiin ja markkinoitiin?

Idea Digiyliopistoon tuli mm. siitä, kun kysyimme itseltämme:

Mitä jos verkkovalmennus kestäisikin kokonaisen vuoden, eikä vain muutamia viikkoja, kuten verkkokurssit yleensä? Vuosi on kuitenkin runsaampi aika rakentaa oma digibisnes verrattuna vain muutamaan viikkoon. Tällöin pystyisimme tukemaan asiakkaitamme alusta loppuun asti heidän matkallaan kohti digiyrittäjyyttä.

Ja mitä jos pystyisimme tukemaan asiakkaitamme syvemmin (kuin tavallisilla verkkokursseilla) mutta silti skaalautuvasti? Toisin sanoen, halusimme auttaa isoa joukkoa ihmisiä ja antaa jokaiselle riittävästi tukea, jotta entistä useampi asiakas oikeasti menestyisi.

Tällaisista ajatuksista syntyi Digiyliopisto, joka oli siis erilainen tuote kuin aiemmat verkkokurssimme.

Ja koska se oli niin erilainen, halusimme testata Digiyliopistoa ennakkomyymällä sen pilottiversion.

Ennakkomyynnillä tarkoitan sitä, että tuotetta aletaan myymään ennen kuin tuote on valmistunut. Ja se on loistava tapa mm. testata oman tuotteen kysyntää.

Menetelmät 100 000 euron lanseerauksen takana – Näin Digiyliopiston ennakkomyynti eteni

Ennen kuin ennakkomyynti alkoi, lähetimme yleisöllemme kuitenkin ensin kyselyn, jolla mittasimme Digiyliopiston kysyntää.

Saimme peräti 384 vastausta, mikä oli hyvä merkki! Sadat ihmiset olivat kiinnostuneita Digiyliopiston kaltaisesta verkkovalmennuksesta.

Kyselyt eivät kuitenkaan mittaa todellista kysyntää, eli sitä, ovatko ihmiset oikeasti valmiita maksamaan tuotteestasi. Sitä varten kannattaa käyttää ennakkomyyntiä.

Digiyliopiston ennakkomyynti eteni näin:

Ensin järjestimme webinaarin ”Lifestyle-yrittäjäksi vuonna 2018”.

Lifestyle-yrittäjäksi vuonna 2018 -webinaari

Myyntiwebinaarit ovat aina olleet meille toimiva tapa toteuttaa tuotelanseeraus, ja siitä syystä päädyimme käyttämään webinaaria Digiyliopistonkin ennakkomyynnissä.

Kerroimme webinaarista sähköpostilistallemme ja mainostimme sitä myös Facebookissa ja Instagramissa.

947 ihmistä ilmoittautui webinaariin, joista 437 ihmistä tuli paikalle. Lopuille lähetettiin tallennevideo.

Jälleen hyvä merkki. Kiinnostusta tuntui olevan!

Webinaarissa oivalluttavan opetuksen jälkeen paljastettiin viimein Digiyliopisto katsojille. Samalla hetkellä avasimme myös haun Digiyliopistoon.

Digiyliopistoon pääseminen vaati siis hakuprosessia, jossa piti maksaa 290 euron sitoutumismaksu ja lähettää meille hakemus. Tällä varmistettiin ihmisten sitoutuminen vuoden mittaiseen verkkovalmennukseen.

Digiyliopiston hinta oli sitoutumismaksun lisäksi 2 700 € –3 190 € maksutavasta riippuen.

Kirjoitimme Digiyliopistolle myös myyntisivun ja kerroimme verkkovalmennuksesta muillekin seuraajillemme.

Digiyliopiston ensimmäinen myyntisivu

Tämä myyntisivu oli tavallista pidempi, koska myimme korkean hintaluokan tuotetta ja halusimme panostaa sen myyntiin tavallista enemmän. Sinun tuskin tarvitsee tehdä tämän luokan myyntisivua omalle tuotteellesi – suurimmassa osassa tapauksista riittää paljon lyhyempi ja yksinkertaisempi myyntisivu (jonka saa rakennettua vaikka pelkästään Campwirella.)

Hakuaika kesti vain muutaman päivän ajan, jonka aikana 49 ihmistä haki Digiyliopistoon. Muutaman hylkäyksen ja peruutuksen jälkeen Digiyliopiston pilottivuoden kävi läpi 39 ihmistä.

Digiyliopiston ennakkomyynti tuotti siis 102 339 € myyntiä (verojen jälkeen).

Siihen nähden, että koko kampanja kesti vain 5 viikkoa, se toteutettiin vain 3 hengen voimin ja mainontaan meni alle 10 000 euroa, tämä tulos oli upea!

Koska Digiyliopiston ennakkomyynti sujui niin hyvin, päätimme totta kai tehdä Digiyliopistosta totta. Vuoden mittainen verkkovalmennus siis alkoi ennakkomyynnin jälkeen vuoden 2018 alussa.

Näin Digiyliopisto toteutettiin ennakkomyynnin jälkeen (ja mitä opimme parempien verkkovalmennusten tekemisestä)

Digiyliopisto pyöri Campwire-verkkokurssialustalla.

Suurin osa opetuksesta järjestettiin opetuswebinaareina, joita tehtiin kerran kuukaudessa. Vuoden sisään niitä mahtui siis 12. Järjestimme myös 4 kertaa kahden päivän mittaiset live-tapaamiset Helsingissä. Digiyliopistoon kuului myös Facebook-ryhmä ja maksuton pääsy muihin verkkokursseihimme.

Tämä oli vaikuttavampi kokemus asiakkaillemme kuin jos olisimme antaneet heille vain ennalta tehdyn videomuotoisen kurssin. Suurin osa Digiyliopiston asiakkaista osallistui opetukseen aktiivisemmin kuin keskiverto verkkokurssioppilas. Tämä on mahdollista kun ennakkomyyt kurssisi.

Digiyliopisto-vuoden aikana tuli paljon oppia sekä asiakkaillemme että myös meille:

Yksi iso oppi oli, että oppilaat halusivat saada tuotteensa myyntiin paljon nopeammin. Tänä ensimmäisenä Digiyliopisto-vuotena tuotteen lanseeraaminen opetettiin vasta 10. kuukauden kohdalla. Tästä viisastuneena prosessia muutettiin Digiyliopiston seuraavalle vuodelle niin, että oppilaat pääsisivät alkamaan tekemään myyntiä paljon aikaisemmassa vaiheessa.

Tämä havainnollistaa hyvin sitä tärkeää pointtia, että sinun on mahdoton hioa uusi tuote täydelliseksi heti ensimmäisellä yrittämällä. Mutta kun ennakkomyyt tuotteesi ja valmistat sen ikään kuin osallistujien kanssa, tulet saamaan valtavasti ideoita, miten voit tehdä tuotteestasi paremman. Ja näitä oppeja voit hyödyntää esim. verkkokurssisi seuraavalla kurssikerralla tai muissa tulevissa tuotteissasi.

Kokonaisuudessaan Digiyliopisto kuitenkin osoittautui todella hyväksi tuotteeksi. Tästä osoituksena oli mm. se, että merkittävä osa Digiyliopiston käyneistä tuli mukaan myös seuraavalle vuodelle, koska he kokivat Digiyliopistossa jatkamisen niin hyödyllisenä.

Jatkoimme Digiyliopiston myymistä usean vuoden ajan, joiden aikana se sai satoja asiakkaita, ja tuotti yrityksellemme satoja tuhansia euroja.

Huomioi, että vaikka Digiyliopiston ennakkomyynnissä käytettiin mm. webinaaria, pitkää myyntisivua ja mainontaa, sinun tuotteesi ennakkomyynti ei tarvitse näyttää samalta. Ennakkomyynti toimii yhdessä useiden eri markkinointimenetelmien kanssa. Ja paljon yksinkertaisempikin ennakkomyyntikampanja toimii erittäin hyvin!

Näin sinäkin voit hyötyä Digiyliopiston ennakkomyynnin tuomista opeista

Saatoit huomata millaisia hyötyjä ennakkomyynti mahdollisti Digiyliopiston lanseerauksessa. Tässä kuitenkin vielä tiivistettynä ennakkomyynnin 5 suurinta hyötyä:

  1. Ennakkomyynti on nopein tapa saada oma tuote markkinoille ja tulovirrat käyntiin.
  2. Saat tuotteesi oikeasti valmiiksi, koska ulkoinen paine ajaa eteenpäin. Sinulla on aito deadline. Et juutu hinkkaamaan mitättömiä yksityiskohtia, koska asiakkaat tarvitsevat ostamansa kurssin.
  3. Olipa kyseessä ensimmäinen tai kymmenes tuotteesi, saat rahat tilille ennen kuin tuotetta on edes tehty. Eli varmistat myynnin etukäteen.
  4. Sinun ja asiakkaidesi välille syntyy syvempi yhteys kun luot tuotteen heitä varten, ikään kuin heidän silmiensä edessä, pala palalta. Asiakkaillasi on parempi kokemus ja sinä saat uskollisia asiakkaita bisneksellesi.
  5. Teet parempia verkkokursseja, koska saat asiakkailta palautetta ja apua, jonka avulla voit parantaa kurssin sisältöä ja rakennetta – sekä tuotteen luonnin aikana että sen jälkeen.

Näin saat tuotteesi valmiiksi ilman vitkastelua – nopeammin kuin olet saattanut kuvitella

Ymmärrän, jos ennakkomyynti synnyttää pientä ahdistusta rinnassa.

Saatat ajatella ”Mitä jos saan vain pari asiakasta, ja minun pitää vetää kurssi heille?” Silloin voit joko peruuttaa kurssin ja palauttaa rahat. Tai voit vetää loistavan kurssin niille kahdelle henkilölle (eikä heidän tai kenenkään edes tarvitse tietää, kuinka monta osallistujaa kurssillasi on.) Joka tapauksessa, olet saanut valtavasti oppia, jonka avulla onnistut seuraavalla kerralla varmasti paremmin.

Ja tiedätkö, mikä on vaihtoehto ennakkomyynnille?

Jos aiot valmistaa kurssisi ennen myymistä, siihen menee yleensä vähintään viikkoja. Minultakin meni erään verkkokurssini valmistamiseen useita kuukausia aikaa, koska juutuin hiomaan pieniä, lopulta merkityksettömiä yksityiskohtia.

Ja silloin kun verkkokurssin tekijällä ei ole konkreettista määräaikaa, hän tuppaa pistämään muitakin esteitä etenemisensä tielle. Hän päättää, että ennen tuotteensa lanseeraamista, hän tarvitsee kunnon nettisivut, hiotun brändin tai paljon seuraajia somessa. Ja näidenkin rakentamiseen menee kuukausia.

Tai sitten hän kokee, että hänen pitää tietää vielä jotain verkkokurssien myymisestä ennen kuin hän on valmis lanseeraamaan omansa – jokin ”salaisuus” tai ”avain”, joka ratkaisee kaiken.

Mutta totuus on, että:

Sinulle ei koskaan tule sitä fiilistä, että olisit vihdoin "valmis" lanseeraamaan tuotteesi. Se johtuu ihan ihmisluonteesta - me haluamme aina vaan "lisää".

Sinun pitää siis aloittaa ENNEN kuin olet "valmis", jos haluat saavuttaa tavoitteesi.

Siitä syystä ennakkomyynti on paras tapa saada oma verkkokurssi myyntiin.

Se vaatii pienen hyppäyksen tuntemattomaan, mutta se on sen arvoista.

Joten jos haluat päästä ideasta ansaintaan mahdollisimman suoraviivaista reittiä pitkin, ennakkomyynti on etsimäsi oikotie!

Lataa alta itsellesi maksuton "Pikakäynnistä verkkokurssibisnes" -ennakkomyyntiopas, jolla pääset alkuun. 👇

Pikakäynnistä verkkokurssibisnes

Varmista myynti ennen kuin verkkokurssia on tehty. Lataa tästä ilmainen opas, joka paljastaa menestyvien yrittäjien Step by step -kaavan.

Lataa opas
Kiitos latauksesta, materiaali tipahtaa kohta sähköpostiisi!
Ohoh! Jotain meni pieleen. Kokeile vielä uudestaan.