200 000€ suunnitelma - rakenna bisnes, jossa on lupa lomailla

200 000€ suunnitelma - rakenna bisnes, jossa on lupa lomailla

Voit päästä 200 000€ vuosituloihin hämmästyttävän nopeasti, jos tiedät mitä teet.

Minun on sanottava sinulle eräs asia suoraan, ikään kuin “päin näköä”. Se voi nostaa ajatuksissasi vastalauseita ja kenties ärsytystä, mutta otan tässä tietoisen riskin siitäkin huolimatta. Voit saada tästä asiasta valtavaa innostusta tai valtavaa ärsytystä. Nyt on sinun aikasi valita, kumman näistä haluat kokea.

Asia on siis se, että sinä voit päästä 200 000€ vuosituloihin hämmästyttävän nopeasti, jos tiedät mitä teet. Tämä on vähän kuin leipomista. Jos et tiedä reseptiä, hyvän kakun aikaansaaminen voi olla vaikeaa. Jos taas tiedä mitä pitää tehdä, missä järjestyksessä ja missä määrin mitäkin, kaikki on helpompaa.

Paljastan sinulle seuraavassa neljä tulosstrategiaa, tai siis reseptiä, joiden avulla voit lähteä miettimään vuosituloja ja niiden kasvattamista. Yksi niistä on ylitse muiden ja sitä olemme käyttäneet menestyksekkäästi Digivallankumouksessa. Nyt sinulla on mahdollisuus kopioida itsellesi, joten varaa artikkelille aikaa ja lue se alusta loppuun nyt.

Neljä tulostrategiaa

 1. Umpikuja: “Et usko, että tämä on sinulle mahdollista. Vanhempiesikaan mielestä se ei ole mahdollista. Eikä kaveriesi. Et tee mitään. Miksi tehdä, eihän se ole sinulle mahdollista?”
 2. Pitkä reitti: “Teet hommia kahdeksasta neljään korkealla työmoraalilla. Pistät kaikki paukut työhösi ja toivot ylenemistä. Annat kohtalosi toisten käsiin.”
 3. Loppuunpalamistie: “Perustat konsultointibisneksen, jossa vaihdat tunteja taaloihin, tai siis euroihin. Anteeksi, taalat rimmasivat paremmin.”
 4. Oikotie: “Perustat tuotteisiin perustuvan liiketoiminnan. Et siis vaihda tuntejasi rahaan, koska ymmärrät, että kello tikittää. Aikasi on rajallista.”

Umpikujan strategia

Aloitetaan Umpikujasta. Siinä homma töppää ennen kuin oikeastaan ehtii alkaakaan. Tässä on kyseessä uskomus siitä, “onhan tämä Pekalle mahdollinen, mutta ei se ole minulle, koska __.” Vain syy vaihtuu. Tästä on olemassa myös yleisesti esiintyviä muunnelmia, kuten “raha on pahasta”, “raha ei tee onnelliseksi”, “en näin paljoa tarvitse” tai “tyydyn vähään.” Niin ja kaverisikaan eivät usko tämmöiseen. Eivät tietenkään.

Jos kuulut tähän porukkaan, tule mukaan leikkiin. Leikin nimi on, että “Millainen minun pitäisi olla, että uskoisin 200 000€ vuosituloihin?” Nyt pysähdyt hetkeksi ja mietit tuohon vastauksen. Sitten vain kuvittelet olevasi tuo henkilö tämän artikkelin loppuun asti. Näyttele mukana!

Esimerkki:

Jos esim. Esko Epäilijä tienaa tällä hetkellä 30 000€ vuodessa ja uskoo, että isommat tulot tuovat onnettomuutta elämään. Hän myös uskoo, ettei isommat tulot ole hänelle mahdollisia. Mitä hän jatkossa tienaa? No tietysti sen saman 30 000€.

Prince Ea kysyy osuvasti, että missä näkee eniten haudattuja unelmia? No, hautausmaalla. Siellä lepää moni toteuttamaton ajatus, idea ja unelma.

Umpikuja-strategia on yksi vaarallisimmista strategioista, koska usein sen taustalla olevat rajoittavat uskomukset ulottuvat laajemmalle kuin pelkkään rahaan. Tässä ajatukset kahlitsevat meidät tiettyyn rajoitettuun toimintamalliin, joka voi pysäyttää kaiken hyvän havittelun.

Jatketaan siis kohti parempia strategioita!

Pitkän reitin strategia

Pitkällä reitillä on myös lempinimi. Se on “kahdeksasta neljään” -reitti. Siinä ollaan työntekijänä ja samalla pistetään tulokatto itselle. Usein uralla eteneminen ja palkka on muiden hallinnassa kuin sinun. Sinänsä vähän huono asetelma “parin sadan tonnin” tuloja ajatellen.

Tietysti on olemassa poikkeuksia tähän ajatukseen. On huippumyyjiä, huippuprovisioilla. Niitä on kuitenkin vähän ja mitä tapahtuu, jos he päättävät ottaa puolen vuoden vapaan? No, tulot putoavat nollan. Ei hyvä.

Ja lisäksi tämä voi olla pitkä ja kivinen tie. Vain harva pääsee nauttimaan sikariportaan pikkujouluista huvipurren kannella huurteista siemaillen.

Esimerkki:

Jos esim. Ulla Unelmoija haluaisi tienata bruttona 200 000€ vuodessa, hänen tulisi tienata 16 667€ kuukaudessa. Siis noin 105€ tunnilta, jos kyseessä on 37,5 tuntinen työviikko.

Voin sanoa, että tämmöisiin tuntipalkkoihin työntekijät pääsevät vain harvoin. Tai siis ainakin Tilastokeskuksen mukaan tämä on asian laita. Vai kuinka monella kaverillasi on tämmöinen palkka tämmöisillä työajoilla? Mitä pitäisi tehdä, jos tämä tulo haluttaisiin tuplata? Tuplata työtunnit? Ei välttämättä onnistu. Entä jos haluaisi pitää neljän kuukauden loman? Loppuisiko tulot, vai tekisikö yritys hyväntekeväisyyttä? Ei taida tehdä.

On olemassa todennäköisempikin tie.

Loppuunpalamistien strategia

Jos kerran palkkatyö ei ole se järkevä ratkaisu isompiin tuloihin, voihan aina perustaa konsulttibisneksen. Siinä voi vihellellen kiertää vaikkapa ympäri Suomea tehden valmennuskeikkaa tuntipalkkaa vastaan. Kutsun tätä Loppuunpalamistieksi.

Tulojen kannalta ollaankin jo hieman paremmassa asetelmassa Hitaan tien -strategiaan nähden, koska tässä voidaan vaikuttaa tulokaton (katto tuloille) korkeuteen. Huonoa on se, että tulokatto on ja pysyy. Kun tehdään enemmän tunteja, saadaan enemmän rahaa. Tai sitten nostetaan hintoja. Tai sitten tuotetaan paljon lisäarvoa ja nostetaan hintoja sekä tuntimääriä.

Mitä sitten tehdään, kun tunnit loppuvat päivästä ja ei ole rahkeita tai uskallusta (rakkaalla lapsella on monta nimeä) veloittaa reilusti enempää tunnilta? Harmittavasti tässä mallissa voi konsultti palaa loppuun tai hän elää “sitten eläkkeellä” -elämää. Siis “sitten eläkkeellä tehdään kaikkea kivaa ja on aika hengähtää.”

Esimerkki:

Jos Suomea kiertävä Veijo Valmentaja veloittaa 149€ tunnilta, pitää hänen tehdä 16 667€ kuukausipalkkaan töitä 112 tuntia kuussa eli 26 tuntia viikossa. Hänen pitää näiden tuntien lisäksi tehdä myyntiä jatkuvasti, siirtyä paikasta toiseen, hoitaa yrityksensä asioita ja sitä rataa. Jos Veijo sairastuu, rahantulo loppuu.

Esimerkin tilanne on jo huomattavasti parempi kuin yksikään aikaisempi malli. Tässä mallissa Veijo on päässyt jo jonkinmoisiin tuntihintoihin ja kauppa käy. Suurin ongelma tässä mallissa on se, että kun pidetään päivän vapaapäivä, rahantulo loppuu kuin seinään. Ei olla vieläkään optimaalisessa toiminnassa.

Seuraavassa esittelen meidän suositteleman strategian, joka taklaa edellä mainitut ongelmat.

Oikotien strategia

Oikotie-strategia perustuu työtunneista riippumattoman tulon ajatukseen. Siinä erotetaan tehdyn työn ja tuntien välinen yhteys. Ei siis myydä tunteja, vaan myydään tuotteita.

Puhumme vahvasti digitaalisten informaatiotuotteiden puolesta. Eli siis paketoit osaamisesi ja teet niistä e-kirjan, audio-ohjelman tai vaikkapa verkkokurssin. Laadit sisällön ja pistät sen Campwireen myyntiin.

Tämä malli voi tarjota mahdollisuuden vapaaseen elämään. Kun myyt tuotteita tuntien sijaan, voit tehdä töitä mistä tahansa ja miten paljon tai vähän kun haluat. Esimerkiksi itse muutin Lontooseen, koska tavoitteeni on kehittyä maailman huippunimeksi ja Henri lähti pimeää aikaa karkuun nauttimaan Turkin auringosta viideksi viikoksi muiden lifestyle-yrittäjien kanssa.

Tämä kaikki voi olla sinulle täysin mahdollista, koska se on myös meille muille.

Näytän seuraavaksi konkreettisen esimerkin, joka varmasti antaa sinulle ahaa-elämyksiä, herättää innostusta ja ymmärrät mistä tässä Oikotie-strategiassa on kyse.

Oikotie 200 000 euroon vuodessa

Tässä kuvitteellinen esimerkki, joka demonstroi hyvin Oikotie-strategiaa.

Olet laihduttanut rajusti. Olet ymmärtänyt miten voit pysyvästi pudottaa painoa. Tiedät mitä kaikkea siihen tarvitaan. Siis henkistä puolta, korkeaintervallitreenejä kotona, oikeaa ravintoa ja kehon puhdistusta. Tiedät myös miten vaikeaa on löytää mitään järkevää kokattavaa netistä ja olet itse kehittänyt kasan herkullisia sekä terveellisiä reseptejä. Projektisi alussa siinä pysyminen oli vaikeaa, mutta ymmärsit miten muutoksesta tehdään pysyvää.

#1 Teet e-kirjan

Kaverisi kysyvät sinulta apua ja autat heitäkin saavuttamaan samat tulokset kuin mitä sinä olet saavuttanut. Päätät lopulta tehdä aiheestasi e-kirjan. Neuvot siinä ikään kuin kaverilta kaverille -hengessä, miten tämä kaikki tehdään. Kirja maksaa 39€, joka on pieni hinta isosta elämänmuutoksesta.

Myyt kirjaa kahdesta kolmeen kappaletta päivässä, kuukaudessa siis yhteensä 66 kappaletta. Tämä tarkoittaa sinulle bruttona 2574€. Osa rahasta menee liikenteen ostamiseen, mutta se ei ole tämän esimerkin liiketoimintamallissa ongelma. Sinulle selviää kohta miksi.

Matkan varrella tutustut muihin hyvinvointialan vaikuttajiin, olethan itsekin kirjailija ja tästä syystä sinua arvostetaan. Teet heidän kanssaan sopimuksen, jossa sinä suosittelet heidän tuotteitaan omille asiakkaillesi ja he suosittelevat sinun tuotteitasi heidän asiakkailleen. Sinulla on 20 suosittelijaa, blogaajia ja valmentajia, ja heidän kauttaan saat muutaman kaupan päivässä, yhteensä 77 kuukaudessa.

Saat heidän kauttaan tulleista kaupoista bruttona 3003€ ja annat puolet palkkioista suosittelijoillesi. Lopulta sinä saat bruttona tästä 1501,5€ kuukaudessa, koska liikenne on jatkuvaa.

Tässä vaiheessa saat bruttona kuukaudessa 4075,5€. Hyvä alku!

Seuraavassa esittämäni liiketoimintamallin syvin olemus alkaa paljastua. Jatka siis lukemista.

#2 Teet audio-ohjelman

Nyt sinun asiakkaasi sanovat, että he ovat saaneet tuloksia, mutta lipsuvat takaisin lähtöpisteeseen. Ymmärrät yskän, koska itsekin taistelit saman ongelman parissa.

Päätät laatia kokonaisvaltaisen motivaatio-ohjelman, joka oikeasti motivoi asiakastasi ja antaa työkalut motivaation ylläpitämiseen. Se on 14 päivän muutosprosessi.

Päätät tehdä tämän audio-ohjelmana, koska puheella pystyt vaikuttamaan motivaatioon helpommin kuin kirjan avulla. Ymmärrät myös, että audio-ohjelma on helppo tehdä, otat vain mikrofonin käteesi ja puhut kaiken mitä tiedät motivaatiosta.

Sitten hinnoittelet tuotteesi maltillisesti ja laitat sille 79 euron hintalapun. Se on ihan sopiva hinta, koska tämä on asiakastasi hyödyttävä prosessi. Et etsi uusia asiakkaita, vaan tarjoat ohjelmaa nykyisille asiakkaillesi. Sinulla on e-kirjan ostaneiden sähköpostit, joten voit tavoittaa heidät uudestaan.

Koska asiakkaasi rakastivat kirjaasi, 30% heistä ostaa audio-ohjelmasi. Päätät itse asiassa tarjota tätä aina kaikille kirjasi ostaneille, joka siis tarkoittaa 3389,1€ lisätuloa sinulle kuussa.

Tässä vaiheessa ollaan jo 7464,6€ bruttotuloissa.

#3 Teet verkkokurssin

Nyt moni asiakkaasi on päässyt alkuun ja tuntuu, että muutokset pysyvät. Ongelmana on se, että heidän kehityksensä junnaa. He pääsivät alkuun, mutta eivät sitä pidemmälle. He ovat myös kyllästyneet samoihin treeneihin ja resepteihin.

Koska olet pitänyt kirjasi ostaneihin jatkuvasti yhteyttä noudattamalla hyvän sähköpostimarkkinoinnin periaatteita. Olet lähettänyt heille loistavia uutiskirjeitä myös kirjan ostamisen jälkeen, siis kerran pari kuussa. Siis uutiskirjeitä, jotka ovat siis kirjeitä, ei mainosesitteitä, sinulta asiakkaallesi. Näistä syistä asiakkaasi pitävät sinusta ja muistavat sinut.

Päätät tarjota syvemmälle menevän 30 päivän videopohjaisen valmennuksen asiakkaillesi. Siinä on lisää treenejä, lisää reseptejä ja korjaat kehityksen junnaamisen siinä. Se on siis kokonaisvaltainen paketti.

Onnistut myynnissäsi hyvin ja 20% kirjasi ostaneista tulee myös 199€ verkkokurssillesi. Tämä tietää sinulle kuukausittain mukavat 5691,4€ bruttona.

Tässä vaiheessa summat alkavat kumuloitua mukavasti. Kasassa on jo 13 156€ kuukaudessa bruttona.

#4 Teet kalliimman ryhmävalmennuksen

Osa asiakkaistasi ei ollut kiinnostunut verkkokurssista, mutta pieni osa haluaisi jotain henkilökohtaisempaa. Jotain missä he pääsisivät kysymään sinulta kysymyksiä ongelmiinsa.

Päätät tehdä verkkokurssista kalliimman VIP-version, jossa vastailet VIP-asiakkaidesi kommentteihin kerran viikossa. Tämän lisäksi VIP-versioon kuuluu yksi webinaari, jossa vastaat heidän akuutteihin kysymyksiin.

Koska tässä valmennettavat pääsevät lähemmäs sinua, voit pyytää enemmän. Tämän valmennuksen hinta on 499€ ja 5% asiakkaistasi ostaa sen. Tämä tarkoittaa kuukaudessa yhteensä 3567,85€ bruttona.

Kokonaisuudessaan tässä vaiheessa ollaan noin 16 724€ bruttotuloissa.

Yhteenveto esimerkistä

Nyt sinulla on kasassa 16 724€ bruttona kuukaudessa ja koska tiedät jo mitä teet, pystyt saamaan e-kirjallesi asiakkaita joka kuukausi keskimäärin saman verran ja koska myyt heille jatkovalmennuksia esittämäni mallin mukaan, tämä tekee vuodessa yhteensä 200 686€ bruttona!

Siis kerrataanpa koko kuvio:

 1. Myit 2–3 kirjaa päivässä ja jälleenmyyjäsi myivät 3 kirjaa päivässä: 4075,5€ kuukaudessa
 2. 30% asiakkaistasi osti 79€ audio-ohjelmasi: 3389,1€ kuukaudessa
 3. 20% asiakkaistasi osti 199€ verkkokurssisi: 5691,4€ kuukaudessa
 4. 5% asiakkaistasi osti 499€ ryhmävalmennuksesi: 3567,85€ kuukaudessa
 5. Eli yhteensä: 200 686€ vuodessa

Koko homma lähti siis niistä muutamista kaupoista kirjasi kanssa. Mitä tapahtuu, jos pidät muut prosentit samoina ja saatkin enemmän kirjoja kaupaksi vaikkapa uuden kumppanisi avulla?

Yksi suurimmista virheistä mitä näen yleisesti on se, että keskitytään vain uusien asiakkaiden hankintaan eikä mietitä mitä nykyiset asiakkaat oikein tarvitsisivat sinulta. Tämä on huono asia kahdesta syystä:

 1. Sinä menetät valtavasti euroja
 2. Asiakkaasi menettävät sinun osaamisen

Molemmat ovat huonoja juttuja. Jälkimmäinen ehkä vielä huonompi.

Minulla on sinulle kysymys. Kumpi kauppa on helpompi saada: myydä jotain henkilölle, joka ei tunne sinua vai myydä jotain henkilölle, joka todella luottaa sinuun kuin ystäväänsä? Jos veikkasit jälkimmäistä, saat kymmenen pistettä ja papukaijamerkin.

Kuten näit, tässä esimerkissä 30% asiakkaista osti audio-ohjelman. Ammattitermein tässä oli siis 30% konversio. Voit ajatella, että tämä on iso luku. Ja onhan se.

Tässä on kuitenkin taustalla se, että e-kirjasi pitää olla todella todella hyvä (sinun pitää tietää mitä tehdä). Siis hyvä tarkoittaa sitä, että se on auttanut henkilöitä pääsemään A-pisteestä B-pisteeseen. Ei sen tarvitse olla parhaiten taitettu tai parhaiten kirjoitettu. Riittää, että se todella tuo tuloksia. Tulokset ovat todellisen hyvyyden mittari etenkin tässä valmennusliiketoiminnassa.

Tuo esittämäni konversio ei ole mahdoton. Siis se, että 30% kirjasi ostaneista ostaisi 79€ tuotteen. Minä pidin 50 asiakkaalleni webinaarin, jossa myin 995€ arvoista jatkovalmennusta. 32% osti sen ilman hillitöntä painetta. Myynnissä pitää vain tietää mitä tekee.

Olet oikeassa, että on tässä työtä. E-kirja pitää kirjoittaa, audio-ohjelma täytyy nauhoittaa ja nettikurssikaan ei itsestään valmistu. Tässä työssä on kuitenkin valtava ero esim. Loppuunpalamistie-strategiaan verrattuna. Voit nimittäin myydä näitä tekemiäsi tuotteita vaikka 10 vuotta, silloinkin kun nukut, lomailet tai kalastat.

Kun tämän esimerkin tuotteet on tehty, mitä sitten?

 1. Pidät huolen siitä, että e-kirjasi saa liikennettä: voit käyttää esim. Facebook-mainoksia tai blogia tai kumppaneita (~10 tuntia kuukaudessa)
 2. Pidät kerran kuukaudessa nettiseminaarin ryhmävalmennukselle: valmistaudut ryhmävalmennukseen ja pidät sen (~3 tuntia kuukaudessa)
 3. Vastaa ryhmävalmennettavien kysymyksiin: teet tämän vaikka joka maanantai (~10 tuntia kuukaudessa)
 4. Muut yrityksen toimet: yritystoiminnan yleiset asiat, kirjanpitoaineiston toimitus ja asiakaspalvelu (~7 tuntia kuukaudessa)

Kokonaisuudessaan tässä on työtä noin 30 tuntia kuukaudessa. En sano, että näin vähää pitää tehdä, jos todella rakastaa sitä mitä tekee. Haluan vain sanoa, että tässä opettamassani mallissa sinulla säilyy kontrolli asioihin.

Tässä on oikeastaan kaikki mitä sinun tulee tehdä, jos sinulla on kirjanpitäjä ja asiat pyörivät hyvin. Voit myös halutessasi ulkoistaa asiakaspalvelun ja olla tarjoamatta henkilökohtaista tukea, jos siltä tuntuu.

Sen kuitenkin sanon, että myynti kannattaa automatisoida. Voit hoitaa rahan vastaanottamisen esim. Campwirella, jossa tuotteet toimitetaan automaattisesti ja verkkokurssit voivat olla täysin automatisoituja eli ikivihreitä.

Siis kaikki tekninen työ on automatisoitavissa.

Mikä tässä oli taustalla?

Olen ottanut tämän liiketoimintastrategian käyttöön itse markkinointilegenda Jay Abrahamilta. Hän puhuu paljon kolmesta tavasta kasvattaa liiketoimintaa:

 1. Lisää ostavien asiakkaiden määrää
 2. Lisää keskimääräistä ostoksen suuruutta
 3. Lisää kertoja, kun asiakas ostaa sinulta

Huomaat varmasti nämä kaikki kohdat tässä tavalla tai toisella.

Esimerkissäni sait yhteensä noin viisi kauppaa kirjoillesi päivässä. Jos tuplaat tämän kymmeneen kauppaan päivässä, nousevat tulosi 401 372,4 euroon. Jos taas teet paremman myynnin tuotteillesi ja saat myytyä samaa tuotetta korkeampaan hintaan, on vaikutukset siinäkin valtavia.

Mutta suosikkini näistä kaikista on lisätä ostokertoja. Tässä siis pelkän e-kirjan sijaan myit neljää tuotetta. Suosittelen tätä sinulle ja kaikille asiakkailleni. Syy tähän on se että nykyisille asiakkaille myynti on helppoa, jos tuotteesi ovat loistavia, välität heistä aidosti ja ratkaiset heidän ongelmiaan.

Voit myös omien mieltymystesi mukaan korvata esim. e-kirjan ja audio-ohjelman edullisemman pään verkkokursseilla. Tässä mallissa on paljon joustoa.

Ja mikä tässä on hienointa? Tietenkin se, että sinä voit oikeasti tehdä ison positiivisen vaikutuksen asiakkaidesi elämiin. Voit auttaa asiakkaitasi pääsemään eteenpäin, aivan kuten mitä me täällä Campwiressa koitamme tehdä joka päivä.

Toivon sydämestäni, että tästä oli sinulle apua. Kiitos ja kuulemiin.

Testaa, olisiko sinusta verkkokurssiyrittäjäksi

Kiinnostaako verkkokurssiyrittäjyyden aloittaminen, tai sivutulojen hankkiminen verkkokoulutuksilla? Testataan miten valmis olet. Teimme kattavan testin, jonka avulla hahmotat, mitä kaikkea kannattaa ottaa huomioon, jos haluat maksimoida ensimmäisen kurssisi onnistumismahdollisuudet. Tee testi ja autamme sinut lähtöviivalle.

Tee testi
Ohoh! Jotain meni pieleen. Kokeile vielä uudestaan.